Eurovaalit 2024

Olen ehdolla europarlamenttivaaleissa 2024! Ilmoittaudu mukaan kampanjaani täällä!

Olen Suna Kymäläinen, 47-vuotias neljännen kauden SDP:n kansanedustaja Lappeenrannasta. EU-vaaleissa minulle tärkeimpiä teemoja ovat eurooppalainen turvallisuus, toimivat liikenneyhteydet sekä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymykset.

Erityisesti turvallisuuteen keskittyminen on tässä ajassa ensiarvoisen tärkeää, ja mielestäni europarlamenttiin tarvitaan osaajaa varsinkin Suomen itärajan haasteisiin sekä puolustuspolitiikkaan liittyen. Liikennepolitiikka on ollut lähellä sydäntäni koko poliittisen urani ajan, ja erityisesti viime vaalikaudella eduskunnassa pääsin perehtymään aiheeseen liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajan roolissa. Liikenneyhteyksien ja saavutettavuuden kehittäminen on tärkeää niin sisämarkkinoiden toimivuuden mutta toisaalta myös esimerkiksi sotilaallisen liikkuvuuden näkökulmasta. Sosialidemokraattina minulle on myös sydämen asia olla aina heikomman puolella.

Perheeseeni kuuluu aviomies, neljä aikuista lasta, yksi lapsenlapsi ja koira. Suurperheessä kasvaneena ja suurperheen äitinä perhearvot ovat minulle tärkeintä elämässä.

”Erityisesti turvallisuuteen keskittyminen on tässä ajassa ensiarvoisen tärkeää, ja mielestäni europarlamenttiin tarvitaan osaajaa varsinkin Suomen itärajan haasteisiin sekä puolustuspolitiikkaan liittyen.”