Kymäläinen eduskuntavaaliehdokkaaksi

Uutisvirta

Ruokolahden sosialidemokraatit nimesivät 18.3.2018 kokouksessaan kansanedustaja Suna Kymäläisen vuoden 2019 eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Suna Kymäläinen valittiin eduskuntaan ensimmäistä kertaa vuonna 2011 eduskuntavaaleissa. Tällä hetkellä Kymäläinen toimii sdp:n eduskuntaryhmän 2.varapuheenjohtajana, liikenne- ja viestintävaliokunnassa sekä valiokuntavastaavana lakivaliokunnassa. Kymäläinen on Ruokolahden kunnanvaltuuston puheenjohtaja sekä Etelä-Karjalan maakuntaliiton 1.varapuheenjohtaja.
Kymäläinen on aiemmin ilmoittanut, ettei ole käytettävissä maakuntavaaleissa.

Joskus on oltava rohkeutta myös kieltäytyä, vaikka tehtävä olisi mielenkiintoinen. Tahtotilani on vahvasti eduskuntatyössä ja ajankäytöllisesti kahdessa päälekkäishallinnossa toimiminen veisi liikaa paukkuja toisiltaan, Suna Kymäläinen toteaa.

Ruokolahden sosialidemokraattien puheenjohtaja Mika Vanhatalo kertoo, että Suna Kymäläisellä on yhdistykseltä vahva tuki ja luottamus.

Olemme ylpeitä Sunan työteliäästä työskentelystä eduskunnassa. Suomi tarvitsee myös jatkossa napakan ja vahvasti jalat maassa pitävän edustajan. Suna ei tärkeile, vaan keskittyy kohtaamaan ihmiset ja hoitamaan asiat, Vanhatalo sanoo.

Kymäläinen kiittää ehdokkaaksi nimeämisestä.

Olen kehittynyt ja nauttinut eduskuntatyöstä. Olen saanut toimia eduskunnassa niin hallituksessa kuin oppositiossa. Erityisesti kuluva kausi oppositiossa on osoittanut kuinka tärkeää työ eduskunnassa on. Sillä, kuka ja ketkä päätöksiä ovat tekemässä, on suuri merkitys. Eriarvoisuutta kasvattaneelle politiikalle on laitettava piste. Suomi pärjää vain siten, että sen jokainen kansalainen voi hyvin, sanoo Kymäläinen.

Otan ehdokkuuden nöyrästi vastaan ja olen valmiina tavoittelemaan jatkokautta eduskunnassa. Lupaan tehdä parhaani edelleenkin, jos ihmiset uusivat valtakirjani, Kymäläinen päättää.