Tehdään se, voitetaan vaalit, yhdessä!

Kirjoituksia,Kolumnit,Uutisvirta

Kirjoitus on julkaistu Kuusankosken Sosialidemokraatit Ry Jäsenlehdessä lokakuussa 2010

Piirin eduskuntavaaliehdokkaista 12 on valittu. Jäsenistö on käyttänyt heille kuuluvan valtansa ja osoittanut kuka saa valtuudet kampanjointiin. Lista täydentyy vielä kahdella ehdokkaalla, viimeistään piirin syyskokouksessa 6.11 nämä ehdokkaat tullaan julkaisemaan, jotta kaikki nimetyksi tulevat pääsevät mahdollisimman joutuisasti alkamaan vaalityön.

Sikäli moni elää vielä odotuksen ilmapiirissä. On niitä, jotka toivovat tulevansa nostetuksi listalle. On niitä, jotka odottavat listalle nostettavaksi vielä ehdokasta, joka puhuttelisi parhaimmalla tavalla odottavan ajatuksia. On niitä, joihin myös itse piirin puheenjohtajana lukeudun, jotka käyvät suurta mietintöä siitä ketkä listalle nostettaisiin ja mitkä ”aukot” listalta paikattaisiin. On tosiasioita, jotka täytyy huomioida, Etelä-Karjalassa on viisi ehdokasta, Kymenlaaksosta nyt jo seitsemän. Haminassa ei ole ehdokasta lainkaan. Kouvolasta puuttuu naisehdokas. Kun paikkoja on osoitettavaksi enää kaksi, joudumme punnitsemaan tarkoin, mihin näistä huomiota vaativista kohdista panostamme.

Intressi on yhteinen, tarvitsemme mahdollisimman kattavan listan, jolla vaalistrategiaamme kirjattu tavoitteemme tullaan saavuttamaan. Tavoite on viisi kansanedustajaa ja se saavutetaan vain ja ainoastaan vaalivoitolla. Intressi on yhteinen, siksi tämän haastavan tavoitteen saavuttamisenkin tulee sellainen olla. Minulla on tässä isossa tehtävässä oma tärkeä roolini, se ei ole kuitenkaan sinun, hyvä lukijani, roolia tärkeämpi. Sinulla on yhtäläinen tehtävä osallistua oikeudenmukaisemman maailman mahdollisuuden turvaamiseen.

Nykyinen valta on hellinyt markkinoita ja kurittanut ihmistä läpi kaikkien sektoreiden. En usko olevani väärässä ajatuksessani, että on meidän ihmisten vuoro tulla huomioiduksi. Me tarvitsemme työtä. Tekemästämme työstä ansaitsemme palkan, jolla tulemme toimeen. Liian moni palkkatuloja nauttiva hädin tuskin selviää elämiseen tarvittavista kuluista tällä erää, ostoslistat kotitalouksissa pitenevät ja hankinnat siirtyvät samaa tahtia menojen kasvaessa ja tulevaisuuden uskon heikentyessä. Näin ei voi jatkua. Ne joilla ei ole töitä, tarvitsevat sitä ja ne joilla työtä on, uupuvat liiallisen työtaakan vuoksi tai väsyvät riittämättömään palkkaan, nämä molemmat epäkohdat aiheuttavat elämisen ilon vähenemistä. Meille on annettu vain tämä yksi aika tässä todellisuudessa, siksi meidän tulee olla tekemässä kaikkemme, jotta voimme olla vaikuttamassa siihen kuka ja kuinka meidän tulevaisuuttamme on linjaamassa. Tarvitsemme sosialidemokratiaa, siksi minulla ja sinulla on yhteinen iso tehtävä. Ihmisarvo edellyttää inhimillisyyttä, turvallisuutta ja onnellisuutta läpi elämänkaaren.

Tavoite vaalivoitosta on haastava, sillä menneissä jäsenvaaleissa, meillä oli 19 yhdistystä, joissa äänestysprosentti jäi alle 50%, mikä osaltaan laski koko piirin äänestysprosentin 55,7%, meillä on siis tarve aktivoida myös omia joukkojamme sekä ymmärtämään äänestämisen tärkeyden kuin siihen sisältyvän merkityksen. Tämäkään ei yksistään ole tae vaalivoittoon, siksi jokaisen on annettava viestin kuulua. Oli kysymyksessä pieni lapsi, nuori lukiolainen, työtön, paperimies, kaupan kassa, eläkeläinen tai sairas, heille kaikille on tärkeää sosialidemokraattinen voitto.

Kulunut hallituskausi on ollut sensaatiomainen, tavattoman lyhyessä ajassa eriarvoisuuden kasvu on räjähtänyt käsiin, pelkään ajatella mitä tapahtuisi, jos sama valta jatkaisi seuraavan hallituskauden. Tämä asia mielessä ja huulillasi kulje sinäkin ihmisten parissa ja herätä kanssatoimijasi käsittämään, miksi vaalivoittomme on erityisen tärkeää juuri nyt. Tehdään se, voitetaan vaalit, yhdessä.