Poliittista kisailua?

Kirjoituksia,Uutisvirta

Poliittista kisailua?

7.9.2011

Karjalankunnaat pohdiskeli (E-S 5.11) maakauppa kysymyksistä järjestämäni keskustelu- ja tiedotustilaisuuden olevan kilpalaulantaa Edustaja Tossavaisen(ps) kanssa. Mielestäni näkemys on erikoinen. Näin sanoessa, voisi väittää poliittisten toimijoiden käyvän kilpajuoksua kaikista asioista, jonka toimijat ottavat konseptilleen, esimerkiksi eläkeläisten ostovoiman kasvattamisen, nuorisotyöttömyyden hoitamisen, tasaverojen vastustamisen jne. Väite ei siis ole kestävä poliittisen toiminnanluonteen huomioiden.

Vuonna 2007 toimitin eduskuntaan adressin maakaupoista. Asia ei edennyt. Muutamat edustajat esittivät aiheesta kirjallisia kysymyksiä, jotka eivät johtaneet mittavampiin toimenpiteisiin. Järjestämäni tiedotustilaisuus on osa vaaleissa äänestäjille lupaamaani asianhoitamista. Totesin jo keväällä, että asia vaatii perehtymistä aiheeseen liittyviin yksityiskohtiin, jonka vuoksi päätin tarjota päättäjäkollegoilleni tilaisuuden perehtyä kysymyksiin tarkemmin. Asiaa on yritettävä hoitaa nyt eritavoin, kuin edellisellä kaudella on tehty, jos tuloksia odotetaan.

Asiantuntijuuttani aihepiiristä on toki luvallista arvostella. 15.1.2011 E-S julkaisi mielipidekirjoitukseni ”Maakauppakieltoon vastaus samalla mitalla”. Seuraavassa suoralainaus kirjoitukseni alusta: ”Venäjä kieltää ulkomaalaisen maanomistuksen lähellä Venäjän rajaa. Venäläisten käsitys rajan läheisyydestä on hämmentävä, vaikkei minulle yllätys. Uusi ukaasi kieltää omistuksen satojen kilometrien säteellä rajasta. Kieltolistalle kuuluvat kaikki Suomeen rajoittuvat hallintoalueet muun muassa koko Karjalan tasavallan alue.”

Mitä tulee edustaja Tossavaisen lähettämään viestiin tiedotusvälineille, jonka tarkoitusperää en ymmärrä. Myös edustaja Tossavainen sai kutsun tilaisuuteen ja on erittäin tervetullut asiasta keskustelemaan. Toivon Tossavaisen ymmärtävän, että tilaisuuden sisältö nimenomaisesti auttaa hänen tekemän hyvän aloitteen etenemistä, eikä toimi sitä vastaan. Asiat hoituvat yhteistyötä tekemällä, ei omiin nimiin omimisella. Poliittiset kysymykset ovat kaikkien yhteisiä, joihin kukaan ei omista yksinoikeutta.

Suna Kymäläinen
Kansanedustaja (sd)