Kansalaisadressin luovuttaminen

Kansalaisadressi 2007,Uutisvirta

21.9.2007

Adressiin kertyi 3403 allekirjoitusta. Kävin luovuttamassa adressin eduskuntaryhmien edustajille 20.9 kello 11.30.

Adressia oli vastaanottamassa Anneli Kiljunen (sd), Markku Pakkanen (kesk), Jari Larikka ja Petteri Orpo (kok) sekä Heli Järvinen (vihr).

Tilaisuus oli asiallinen ja mukava. Asiasta käytiin keskustelua hyvässä hengessä, iloitsin eritoten edustajien kyvystä keskittyä olennaiseen, eikä kiihkoilla asiaan kuulumattomasti.

Edustajat suhtautuivat varauksellisesti esittämäni kaltaiseen rajoitus ideaan, mutta sisäistivät sen, mitä olen halunnut viestiä. Sain positiivista palautetta esimerkillisestä kansalaisaktivismista, yksittäisellä kansalaisellakin on mahdollisuuksia nostaa asioita yleiseen/julkiseen keskusteluun.

Eduskuntaryhmät pohtivat nyt linjauksiaan asian suhteen. He ovat valmiita miettimään esimerkiksi kiinteistöverotuksen uudistamista, jotta se kykenisi huomioimaan kunnallistekniikan alueella olevan talon tarkoitusta .

 

Lisäksi vihreiden Heli Järvinen kertoi oikeusministeri Braxin luvanneen neljän vuoden aikana toimia Venäjän ja Suomen maakaupan vastavuoroisuuden puolesta ja luvanneen toimittaa kaupankäynnin opuksen kirjallisena tuotoksena.

Asia on nyt hautumassa. Viesti on viety. Oloni on helpottunut, että tyytyväinen. Kannustan kaikkia kansalaisia kulkemaan silmät auki, korvat kuulolla ja tarttumaan asioihin. Sillä lailla epäkohtiin kohdistetaan huomiota ja vain sillä lailla epäkohdista tulee oikeita, joihin voidaan etsiä ratkaisuja.

Oma osuuteni tässä kertomuksessa oli herättää keskustelua, sitä syntyikin. Yksi merkittävä tavoite on saavutettu! Jos tämän aloittamani keskustelun johdosta syntyy kiinteistöverotukseen muutosta tai mitään muita uusia avauksia, katson onnistuneeni paremmin kuin hyvin.

Roolini ei ole ollut helpoimmasta päästä, mutta osasin siihen etukäteen varautua, (vaikka täysin yllätyksettömästi asiat eivät edenneet, mutta eivät kai koskaan.)

Olen kuullut, nähnyt, toiminut, pitänyt sanani, toiminut siis itseni näköisesti. On yksilöiden päätettävissä, onko se heikkoutta vai vahvuutta, mutta se on minua.

Lopuksi vielä kaunis ja kursailematon kiitokseni kaikille allekirjoittajille sekä matkalla asiaa tai minua tukeneille!

Oma työni alkaa olla tältä osin tässä, keskustelu jatkukoon!