Ymmärtämätön taksipäätös

Etusivu,Kirjoituksia,Uutisvirta,Yleinen

Ymmärtämätön taksipäätös

Surun päivä Suomen taksiliikenteen historiassa: ”Ymmärtämätön päätös”

Huoli taksien saatavuudesta on nyt aito ja totisinta totta. Hallituspuolueet nuijivat alas suomalaisen taksiautoilun tasa-arvoisuuden tänään eduskunnassa.

– Ettei molemmin puolin pääsiäistä järjestetyt mielenosoituksetkaan saaneet Juha Sipilän (kesk) hallitusta ymmärtämään, kuinka tuhoisasta asiasta on kysymys takseille, harmitteli SDP:n kansaedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd).

– Ei edes pääkaupunkiseudun taksijärjestöjen huoli saanut hallituspuolueiden kansanedustajia muuttamaan mieltään. Ei mielenosoitukset tai lukuisat yhteydenotot, joilla taksiautoilijat yrittivät vääntää asiantilaa rautalangasta hallitukselle, Kymäläinen jatkoi.

– Eilinen mielenosoitus kuvasi hyvin tilannetta, ettei taksipalveluiden alasajo koske vain harvaan asuttuja seutuja. Tämän päätöksen jälkeen ei Suomi ole enää entisensä. Laadukkaat, rehdit, hinnoittelultaan tasa-arvoiset, ennustettavat ja turvalliset 24/7-taksipalvelut eivät ole enää kaikille, sanoi eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Kymäläinen.