VR unohtaa Kaakon ja ikäihmiset

Etusivu,Kirjoituksia,Uutisvirta,Yleinen

VR unohtamassa kartalta koko Kaakkois-Suomen ja ikäihmiset

SDP:n kaakkoissuomalainen kansanedustaja Suna Kymäläinen epäilee VR:n unohtaneen kartalta koko Kaakkois-Suomen.  – Tämä on kylmää kyytiä Kaakolle. Ensin keskustan liikenneministeri Anne Berner lakkautti junayhteyden Savonlinna-Parikkala. Nyt on vuorossa VR, eikä koko Kaakkois-Suomeen jää yhtään VR:n palvelupistettä, jopa Lappeenranta jää ilman palvelua, summaa eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Kymäläinen.

– En ymmärrä, miten nämä linjat tukevat koko Suomi asuttuna –ajatusta. Nyt jäävät Kaakko ja Lappi ilman palvelupisteitä. Missä on keskustalainen, harvaan asuttujen alueiden politiikka, kyseenalaistaa Kymäläinen.

– Tässä näkyy jälleen Sipilän hallituksen linja, leikataan maakuntien elinvoimasta. Kysymyksessähän on valtion kokonaan omistama yhtiö. Tässä ollaan nyt perustavaa laatua olevien palveluiden äärellä, etenkin kun tiedetään, että kansalaisista lähes 50 prosenttia ei pysty tai ole kykenevä käyttämään internetin kautta tarjottavia palveluita, vaikka osaamista olisikin. Fyysisten palvelupisteiden vähentäminen hankaloittaa erityisesti ikäihmisten asiointia, sanoo ruokolahtelainen Kymäläinen.