Tiedote: SDP:n Suna Kymäläinen jättänyt kirjallisen kysymyksen Saimaan ammattikorkeakoulun Imatran kampuksen lakkauttamisesta

Etusivu,Kirjoituksia,Uutisvirta

Kansanedustaja, eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd) jätti perjantaina 16.2. opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok) vastattavaksi kirjallisen kysymyksen koskien Saimaan ammattikorkeakoulun Imatran kampuksen lakkauttamista. Saimaan ammattikorkeakoulu ilmoitti alkuviikosta suunnitelmistaan keskittää Imatran kuvataiteen sekä hotelli- ja ravintola-alan yksiköt Lappeenrannan Skinnarilan kampuksen yhteyteen. Imatran kaupunginhallitus on käynnistänyt toimenpiteet ammattikorkeakouluopetuksen säilyttämiseksi Imatralla.

Kymäläinen kysyy ministeriltä: kannattaako ministeri keskittämissuunnitelmia, jotka sekä heikentäisivät kehittyvän kaupungin kouluttautumismahdollisuuksia, että jättäisivät huomioimatta
ammattikorkeakouluksiköiden kokonaisvaltaisempaa merkitystä elinkeinoelämän kannalta? Mitä hallitus aikoo tehdä, jotta Imatran koulutustarjonta ja elinvoimaisuus säilyvät?

Kysymyksessä Kymäläinen toteaa, että Venäjältä suuntautuvien turistivirtojen sekä kotimaan matkailun ollessa kasvussa, hotelli- ja ravintola-alan ammattikorkeatasoisella koulutuksella on elinkeinoelämän ja matkailupalveluiden kehittämisessä tärkeä rooli. Lappeenrannan tavoin Imatra on osa vetovoimaista Saimaan matkailualuetta – elinkeinoelämän eläväisyys molemmissa kaupungeissa on yhteinen etu.

Kymäläinen on toisaalta huolissaan kuvataideopetuksen lakkauttamisen heikentävistä vaikutuksista Imatran kulttuurielämälle. Erityisesti kuvataiteen opetuksella on kaupungissa pitkän perinteet ja ammattikorkeakouluopetus on nähty tärkeänä jatkumona Imatran taide-elämän kehittymisen ja säilyttämisen puolesta.

Ammattikorkeakouluyksikkö Saimia myös ylläpitää Imatralla toimivaa taidegalleriaa. Taideopetuksen poistuminen Imatralta voisikin pyyhkäistä mukanaan jokaista imatralaista palvelevan kuvataiteen näyttämön.

Suna Kymäläinen
kansanedustaja, Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja

Lisätietoja:
Emmi Mäkelä
poliittinen avustaja
050 321 5311