SDP:n Kymäläinen tyytyväinen hallituksen voimakkaisiin liikennepanostuksiin

Etusivu,Kirjoituksia,Yleinen

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Suna Kymäläinen iloitsee lisätalousarvioesityksen panostuksista perusväylänpitoon ja liikennehankkeisiin.

– Voimakkaat panostukset perusväylänpitoon ja liikennehankkeisiin antavat hyvän aloituksen hallituskauteen. Sekä talouden pyörien pyörimisen että ihmisten liikkumisen kannalta satsaukset perusinfraan ovat äärimmäisen tärkeitä. Olen tyytyväinen, että pääministeri Rinne ja liikenneministeri Marin antavat liikenteelle tämän kokoluokan painoarvon heti hallituskauden alusta lähtien, kiittää Kymäläinen.

– Oli myös korkea aika saada hillittyä perusväylänpidon korjausvelan kasvua. Nyt määrärahatasoon esitetään 40 miljoonan euron korotusta tälle vuodelle. Ympäri Suomea saadaan liikkeelle mm. peruskorjauksiin ja turvalaitteiden uusimisiin liittyviä hankkeita. Liian monet hankkeet ovat odottaneet vuoroaan aivan liian pitkään, mutta nyt tähän saadaan vihdoin muutos, toteaa Kymäläinen.

– Myös uusia liikennehankkeita saadaan liikkeelle, kun lisätalousarviossa ehdotetaan rahoitusta viidelle uudelle hankkeelle. Näissä itseäni ilahduttavat erityisesti panostukset Itä-Suomen liikenteeseen. Kouvola—Kotka/Hamina -radan parantaminen on tärkeä elinvoimatekijä koko alueen kannalta, Kymäläinen muistuttaa.