SDP:n Kymäläinen avaamassa Reilu kuljetus –seminaaria ja vastaanottamassa Vuoden Kuljetuskuutiota

Etusivu,Kirjoituksia,Yleinen

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd.) avasi tänään puheenvuorollaan Suomen kuljetus ja logistiikka SKAL ry:n Reilu kuljetus –seminaarin Helsingin Kuljetuskuutiossa. Lisäksi Kymäläinen yhdessä liikenne- ja viestintävaliokunnan valiokuntaneuvosten kanssa sai kunnian vastaanottaa SKAL:n korkeimman tunnustuksen, Vuoden Kuljetuskuutio -palkinnon, liikenne- ja viestintävaliokunnan puolesta.

Seminaarin avauspuheenvuorossaan Kymäläinen painotti, että kuljetusalan hyvät toimintaedellytykset on ensiarvoisen tärkeää turvata myös tulevaisuudessa, sillä valtaosa kuljetuksista tapahtuu tieliikenteessä vielä pitkään. Tähän tähtää myös tänään kokoustava 12-vuotisen valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelun parlamentaarinen ohjausryhmä, joka kokoontuu jälleen tänään pohtimaan Suomen liikennejärjestelmän tulevaisuutta pidemmällä aikavälillä. Erityisen suuressa roolissa tieliikenteen toimintaedellytysten kannalta on Suomen väyläverkkoa vaivaavan korjausvelan vähentäminen. Parlamentaarisen ohjausryhmän varapuheenjohtajana toimiva Kymäläinen uskoo, että 12-vuotisen valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman avulla pystytään pitkäjänteisen suunnittelun kautta aiempaa paremmin vastaamaan liikennesektorin kohtaamiin haasteisiin yli hallituskausien.

SKAL ry luovutti tänään eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle korkeimman huomionosoituksensa tuodakseen esiin Suomen demokraattista lainsäädäntöprosessia, joka perustuu vahvaan vuorovaikutukseen lainsäätäjän ja asiantuntijoiden välillä. Yhdistyksen mukaan on hienoa, että suomalaisessa yhteiskunnassa lakeja säädettäessä valiokuntiin kutsutaan kuultaviksi niitä tahoja, joita kulloinenkin asia koskee, minkä myötä valiokunnan jäsenille syntyy tarkempi käsitys uusien säännösten vaikutuksista käytännön toimijoille sekä toimintaympäristölle. SKAL:n mukaan liikenne- ja viestintävaliokunnan vuorovaikutus käytännön toimijoiden kanssa on jo pitkään ollut esimerkillistä, minkä vuoksi yhdistys haluaakin myöntää tunnustuksensa valiokunnalle.