Kymäläinen Ruokolahdella vappuaattona

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd) nosti kotipaikkakunnallaan Ruokolahdella vappuaaton tilaisuudessa kärkeen vaaleissa vahvoja teesejään. – Työtä, jolla tulee toimeen. Työhön pyrkiville työttömille työtä, palkkaa sekä toimeentuloa. Oikopolkua ei ole, vannotti Kymäläinen.

Lisäksi Kymäläinen kertasi maakauppojen rajoittamisen tilannetta. – On tullut tieto, että oikeusministeriö olisi aloittamassa lainvalmistelua strategisesti tärkeiden paikkojen läheisyydestä. Tämä on suuressa kuvassa erävoitto, mutta sisältö on vielä ilmeisen keskeneräinen. Emme tarvitse uutta etuosto-oikeuteen pohjaavaa lainsäädäntöä, kun voisimme reilusti palata vuoden 1999 loppuun asti voimassa olleeseen lakiin, Kymäläinen tähdensi.

– En näe mielekkääksi, enkä edes toimivaksi lainkirjaimeksi, että esimerkiksi Rajavartiolaitoksen rahapulan vuoksi kertaalleen luovuttamat ja Senaatti kiinteistöjen myymät kiinteistöt säädettäisiin lailla, etuosto-oikeudella takaisin ostettavaksi Rajavartiolaitokselle. Toisaalta jos rajoitamme maa- ja kiinteistökauppoja vain strategisesti tärkeiden kohteidemme äärellä, se käytännössä tarvitsisi lainsäädännön suoja-alueista, tällöin tulisimme laatineeksi kartan, josta kaikki strategiset kohteemme tulevat ulkopuolisten tietoon, siksi tarvitaan luvanvaraisuutta kaikkiin kohteisiin, selventää Kymäläinen.