Pelot toteutuivat

Etusivu,Kirjoituksia,Uutisvirta,Yleinen

Pelot toteutuivat:

Hallitusohjelma pelättyä pahempi

Ruokolahtelaisen, toisen kauden kansanedustajan Suna Kymäläisen (sd.) mielestä pelot oikeistohallituksen ohjelman valmistelusta toteutuivat. – Hallitusohjelman tulos pienituloisille ja lapsiperheille on pelättyä pahempi, sanoi Kymäläinen ensikommenttina.

– Vaikka keskusta oli lapsiperheiden asialla oppositiossa, on nyt kirjaukset tylyjä. Lisäksi leikkaukset kurittavat pienituloisia eläkeläisiä. Eli maksukorotukset ja leikkaukset yhteensä osuvat sinne missä oli jo valmiiksi tiukinta, Kymäläinen ihmettelee.

– Nyt leikataan epäonnistuneesti Suomen tulevaisuudesta eli lapsista ja koulutuksesta. On surullista, että säästöt tehdään pienituloisten ja lapsiperheiden kustannuksella, Kymäläinen korosti.

Kymäläinen pelkää viikatteen osuvan myös kulttuurialan työpaikkoihin. – Kun velvoite kunnallisista kulttuuripalveluista poistuu, on pelättävissä kunnallisten kulttuurityöpaikkojen joukkokatoa, kun esimerkiksi teattereita ja kirjastoja ajetaan alas, Kymäläinen pelkää. – Päinvastoin, kulttuurin tulisi olla sosiaalinen perusoikeus kaikille.