Mitoissa ja massoissa tähtäin tulevaisuuteen

Etusivu,Kirjoituksia,Uutisvirta,Yleinen

– Omaan polveen ampumisen sijasta on tähtäin suunnattava tulevaisuuteen. Jos seuraavan kahdenkymmenen vuoden aikana saadaan kolmen miljardin euron säästöt 600 miljoonan lisäinvestoinneilla, ollaan minun matikalla 2,4 miljardia plussalla. Ja ne sillat kun kuitenkin on jossain vaiheessa korjattava, kiteytti kansanedustaja Suna Kymäläinen lauantaina puhuessaan Kaakkois-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n vuosikokouksessa Imatralla.

Eduskunnan liikenne ja viestintävaliokunnan jäsenenä Kymäläinen alleviivasi elinkeinoelämän kustannustehokkuuden merkitystä kun perustellaan rekkojen enimmäismittojen ja massojen korotusta. – Emme voi jäädä tänne Pohjan perukoille uikuttamaan ja piehtaroimaan sääliin. Meidän logistisesta tehokkuudesta ja kilpailukyvystä vastaamme me itse. Toistemme paitoja pesemällä emme pärjää, emmekä luo uusia työpaikkoja.

– Tiedämme ruotsalaisten olevan liikkeellä ja jo pidemmällä. Meidän on harpattava ennakkoluulottomasti, Kymäläinen perusteli.

– Kuljetusyrittäjille muutokset tuovat paineita. Paras lääke niihin on eurokriisin taltuttaminen ja rahamarkkinoiden normalisoiminen, jotta rahoitus helpottuu. Eikä polttoaineveron palautusjärjestelmääkään tule sulkea pois keinovalikoimasta, Kymäläinen tähdensi.