Lähelle on joskus vaikea nähdä!

Etusivu,Kansalaisaloite 2015,Kirjoituksia,Uutisvirta,Yleinen

Kymäläinen: Lähelle on joskus vaikea nähdä!

– kansanedustaja tarjoaa ratkaisua Niinistön ”Venäläisomistuksiin vaikea löytää ratkaisuja” -ongelmaan

Ruokolahtelainen kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) tarjoaa hyvää, selkeää ja koeteltua mallia Tasavallan Presidentti Sauli Niinistölle venäläisomistusten vaikean ratkaisun löytämiseksi.

– Lähelle on joskus vaikea nähdä. Haluan muistuttaa, ettei se ole vaikeaa ja ongelmaan on ratkaisu – perustuen jo 50 vuotta Suomessa voimassa olleeseen, eduskunnan hyväksymään lainsäädäntöön, Kymäläinen perustelee ratkaisunavainta viitaten aiheesta tehtyyn seikkaperäiseen kansalaisaloitteeseen.

– Asian edessä ei pidä antaa periksi vaikka kuinka tuntuisi, että ”Venäläisomistuksiin vaikea löytää ratkaisuja”, jatkaa Kymäläinen viitaten Niinistön antamaan lausuntoon, joka julkaistiin Ilta-Sanomissa 16.6.2015.

Samalla Kymäläinen kehottaa entistä suurlähettilästä ja entistä East Officen toiminnanjohtajaa Rene Nybergiä sekä ex-pääministeriä ja nykyistä East Officen toiminnanjohtajaa Eskoa Ahoa käyttämään puheissaan sordiinoa arvostellessaan Suomen vaalijärjestelmää, vaalin tulosta sekä muokatessaan Suomen valtiojohdon ulko- ja elinkeinopoliittisia linjauksia. Molemmat purkautuivat maakaupoista Niinistön Kultaranta-keskustelujen yhteydessä.

– On roisia lukea lehdestä henkilöön menevää arvostelua, ohittaen ja sulkemalla silmät perustavaa laatua olevilta ongelmilta, puuskahtaa Kymäläinen. – Faktat ovat pöydässä, ongelmat tunnustettu, korjausesitys on tehty, mutta sinisilmäisyyden aikakausi senkun vain jatkuu, Kymäläinen ihmettelee uussuomettuneita puheita ja linjauksia.

Kymäläisen pääministeri Juha Sipilällä tuntuu sentään olevan Venäjään liittyvissä asioissa jalat maassa.

– Pääministerin antama kommentti mahdollisen Loviisan kolmosreaktorin venäläisrakentajasta olevan puhdas ”bisnes”-kysymys. Se antaa toivoa poliittisesta linjasta, Suomen ja suomalaisten edun mukaan – ei kolmansien osapuolten, yritysten tai lobbaustoimistojen edusvalvonnan näkökulmasta.