Kymäläinen kannusti Häkkästä käärimään hihat

Etusivu,Kansalaisaloite 2015,Kirjoituksia,Kolumnit,Uutisvirta,Yleinen

SDP:n kansanedustaja ja eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd) kehotti eduskunnassa tuoretta oikeusministeri Antti Häkkästä (kok) Työskentelemään kiinteän omaisuuden siirroissa Suomen kokonaisturvallisuuden kannalta.

– Kiinteistötietojärjestelmässä on 300 000 kiinteistöä, joiden omistajatiedoissa ei ole henkilö- tai y-tunnusta, muistutti Kymäläinen oikeusministeriön pääluokan lähetekeskustelussa tiistaina.

– Tämä on tieto ja jonka luulisi kiinnostavan jo verottajaakin. Kuntia on järkevää kuulla työryhmässä kiireesti, jotta nämä aukot saadaan tukittua. Ainakin Tohmajärveltä ja Ruokolahdelta löytyy veronmaksajien kannalta ikäviä esimerkkejä, miten käy, kun tietoja ei ole, eikä omistajaa tavoiteta, jatkoi Kymäläinen.

Kymäläisen mielestä on tärkeää, että hallitus toimii ohjelmansa mukaisesti ja antaa esityksensä viimeistään ensi keväänä, jolloin lait ehtivät eduskunnan käsittelyyn ja voimaan jo vuoden 2019 alusta.

– Hallituksen tulee toimia myös aktiivisesti EU:n neljännen rahanpesudirektiivin valmistelussa, jossa määrätään nk. Edunsaajarekisteristä, johon yritykset ovat velvolliset merkitsemään henkilöt, joiden omistus yrityksessä on yli 25 prosenttia, kannusti Kymäläinen. Edunsaajarekisterin on määrä aloittaa toimintansa 2018-2019.