Kymäläinen ja Kopra: Raideliikenteen kehittäminen itään on kriittisen tärkeää

Etusivu,Kirjoituksia,Uutisvirta

Etelä-Karjalaiset kansanedustajat ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenet Suna Kymäläinen (sdp) ja Jukka Kopra (kok) pitävät itärajan ylittävän raideliikenteen kehittämistä tärkeänä. Kymäläinen ja Kopra osallistuivat tänään Imatralla pidettyyn Suomen ja Venäjän väliseen raideliikenneseminaariin.

Imatralla on lähdetty rohkeasti viemään eteenpäin junaliikenteen kehittämistä Venäjän suuntaan, kansanedustajat toteavat. Tänään pidetty Imatrainborder-seminaari oli hyvin organisoitu tapahtuma, jossa suomalaiset ja venäläiset raideliikenteen ja rajanylitysten asiantuntijat keskustelivat kehittämisestä suoraan kasvokkain.

-Imatrankosken rajanylityspaikalle tulee saada kansainvälinen status mahdollisimman nopeasti, sanoo Kopra. Suomen puolelta valmius tähän jo on ja  toivomme, että Venäjä saa omalla puolellaan tarvittavan pistoraiteen, vaa’an ja konttinosturin käyttöön. Kopran mukaan kansainvälistä tavaraliikennettä ei kannata kasvattaa ennenkuin puitteet ovat puolin ja toisin kunnossa.

Suna Kymäläisen mielestä idea Pietarista Imatralle saapuvasta sesonkijunasta on hyvä ja kannatettava.

-On kuitenkin huomioitava, että suuremmassa mittakaavassa tämä edellyttää lisäresursseja Rajavartiostolle ja Tullille, Kymäläinen sanoo. Tällä hetkellä 96% rajanylityksistä tapahtuu henkilöautoilla ja jos saamme ohjattua rajaliikenteen kasvua raiteille, olemme ympäristöystävällisen kestävän kehityksen tiellä, toteaa Kymäläinen.

Molemmat kansanedustajat ovat sitä mieltä, että myös tavaraliikenteeseen tulee panostaa. -Vienti Venäjälle kasvaa huimaa vauhtia, muistuttaa Kopra. Perusteet lisäpanostuksille ovat olemassa, jatkaa Kymäläinen.