Kannustinloukut kummittelevat jälleen

Etusivu,Kirjoituksia,Uutisvirta,Yleinen

– Mielipidemittauksien valossa olemme runneltuja. Menettäneet kannatustamme – etenkin miehiltä. Siihen sisältyy viesti, jonka ymmärrän. Työtä on jatkettava, pakoon ei saa juosta. Raskaatkin päätökset on tehtävä. Ja vastuu kannettava. Matka on kesken ja nimenomaan politiikassa – yhteisten asioiden hoidossa – keskeneräisten asioiden arvostelu on sallittua, jopa toivottavaa, tiivisti SDP:n kansanedustaja Suna Kymäläinen puheessaan tänään Ruokolahdella.

– Tuleen ei saa jäädä makaamaan, vaan on jatkettava työtä paremman huomisen puolesta. Ja nimenomaan työn. Sitä vailla on liian moni suomalainen. Ja vain työllä ripeimmin puututaan 130 000 lapsiköyhän huomiseen ja heidän toivoon paremmasta huomisesta, tasa-arvoisemmasta Suomesta, Kymäläinen jatkoi.

– Kannustinloukut ovat edelleen osana työttömän arkea. Mikä siinä on, että aina jostain nousee käsi, joka estää työllistymisen. Miksi toimia ei ole vieläkään saatu sujuviksi ja yhteen sovitetuiksi, vaikka esteitä työttömyysturvan, pätkätyön tekemisen ja pienyrittäjyyden yhdistelmästä on purettu moneen kertaan säädöstasolla, tuskaili ruokolahtelainen Kymäläinen.