Kaakon vetäjäksi

Eduskuntatyö,Etusivu,Uutisvirta,Yleinen

Kaakon vetäjäksi

Kymäläinen Kaakkois-Suomen kansanedustajien yhteistyöryhmän johtoon

Toisen kauden kansanedustaja, ruokolahtelainen Suna Kymäläinen (sd) valittiin yksimielisesti johtamaan ensimmäistä, uutta Kaakkois-Suomen kansanedustajien yhteistyöryhmää.  Kiertävän puheenjohtajan ja yhteyshenkilön tehtävän Kymäläinen peri Kymenvaalipiirin yhteistyöryhmän johtajalta, lappeenrantalaiselta Jukka Kopralta (kok).

– Vaalipiirin kansanedustajat tekevät paljon yhteistyötä ja siksi on syytä laittaa homma meidänkin osalta liikkeelle heti vaalikauden alkajaisiksi. Kansanedustajan työssä on paljon yhteyksiä vaalipiirin eri toimijoihin, tällä yhteisellä toimintamallilla on pystytty tehostamaan tiedon kulkua kaikille kansanedustajillemme samanaikaisesti ja saman sisältöisenä, kommentoi Kymäläinen.

– Teimme päätöksen, että tulemme kiertämään vaalikauden aikana kaikki vaalipiiriin kuuluvat isot kaupungit, mahdollisesti seutukuntineen, Kymäläinen täsmensi.

Yhteyshenkilön valinnan lisäksi edustajat keskustelivat tulevasta yhteistyöstä alkaville valtiopäiville. Järjestelmä on ollut mahdollisimman tasapuolinen eli vuosittain kiertävä sekä eri puolueiden että vaalipiirin maakuntien osalta.