Hallitus rankaisee sairasta

Etusivu,Kirjoituksia,Uutisvirta,Yleinen

Hallitus rankaisee sairasta

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) On huolestunut hallituksen syyskuun puuhalistasta, se on kohtuuton pakkosanelu. – Muutos johtaa siihen, että sairaat tulevat töihin ja taudit lähtevät kiertoon. Epäselvää on, koskeeko esitys myös ensimmäistä sairaan lapsen hoitopäivää – rangaistaanko vanhempaa jos lapsi on sairas? Vaikeutuuko perheen ja työn yhteensovittaminen entisestään? Eli ovatko sairaat lapset sitten päiväkodissa? Ja sairaat lapset sitten sairastuttavat hoitajat, ja toisinpäin. Joten oravanpyörä on valmis, toteaa asian hyvin tunteva Kymäläinen.

Kymäläinen ei ole vakuuttunut lomien lyhentämisen ja sairastamisesta rankaisemisen kansainvälistä kilpailukykyä tai työllisyyttä parantavasta voimasta.

– Ennemmin näen tämän puhtaana tulonsiirtona työntekijöiden selkänahasta työnantajien pussiin, sanoo Kymäläinen – Olisiko kuitenkin kannattanut yrittää vielä kolmannen kerran järjestöjen kanssa, etenkin kun nyt tiedetään, että vienti vetää. Pelkään että sss-hallitus aikaansaa jälleen massamielenosoituksia. Kansalaisten oikeudenmukaisuuden käsitystä tämä koettelee ja loukkaa – ja syystäkin.