Hallitus jakaa nuoret

Etusivu,Kirjoituksia,Uutisvirta,Yleinen

Hallitus jakaa nuoret

Hallitus jakaa nuoria perhetaustan mukaan

Juha Sipilän hallituksen toimet jakavat Suomen kansaa ja sen nuorisoa kahteen kastiin. – Hallitus on nyt huonolla tiellä jakamassa kansaa kahtia. Hallituksen selvitysmiehen linjaus leikata opintoraha 250 euroon jakaa nuoria kahteen kastiin. Hyvätuloisten perheiden lapsilla on mahdollisuudet opiskeluun ja huonotuloisten perheiden lasten opintietä vaikeutetaan, summaa ruokolahtelainen kansanedustaja (sd) Suna Kymäläinen selvitysmiehen opintotuen uusjaon.

– Opiskelijoista vain neljännes ottaa nykyisin lainaa. Lainanotto on tutkitusti yhteydessä vanhempien tulotasoon ja koulutustaustaan. Epävarmat työllisyysnäkymät ja pirstaleiset uraputket eivät houkuttele velkaantumaan, perustelee Kymäläinen neljän lapsen äitinä.

Kymäläinen pitää kohtuuttomana, että opiskelijat pakotetaan ottamaan entistä suurempia lainoja. Lainan ottaminen ei ole sosiaaliturvaa eikä lainaosuuden nostaminen kasvata toimeentuloa. – Hallitus kasvattaa opiskelijoiden velkaa. On kohtuutonta vierittää talouden tasapainotustalkoita nuorille näin rajusti, linjaa Kymäläinen.

– Raipalla ei välttämättä saada hallituksen toivomia tuloksia. Mielestäni parempi tie on, kun kyseessä Suomen kasvava tulevaisuus – nuoriso, käyttää raipan sijaan porkkanaa. Ja hallituspuolueidenkin on muistettava vuosi sitten antamansa lupaukset, nuoria ei pidä pettää, sanoo Kymäläinen.

– Voisitteko, hallitus, hillitä itseänne? Voitteko tehdä oikeudenmukaisempaa politiikkaa, kysyi Kymäläinen toiveikkaasti. – Nyt näyttää vahvasti siltä, että hallitus ei nyt pysähdy miettimään päätöstensä vaikutuksia, eikä odota vaikuttavuusarviointeja päätösten selkärangaksi, Kymäläinen näkee.