Etelä-Karjalaan sisäilmarahaa

Etusivu,Kirjoituksia,Uutisvirta,Yleinen

Etelä-Karjalaan sisäilmarahaa

Kymäläinen on tyytyväinen Etelä-Karjalan sisäilma- ja kosteusvaurioiden saneeraustukipäätöksistä.

Kansanedustaja Suna Kymäläinen on tyytyväinen hallituksen tämän vuoden lisätalousarviossa myöntämästä tuesta sisäilma- ja kosteusvauriosaneerauksiin ja nyt OKM:n tekemään 35 miljoonan euron avustusjakoon paikkakunnittain. Avustusprosentiksi muodostui lopulta 10–15 prosenttia niille hakijoille, jotka täyttivät ehdot.

– Lapsilla sekä kasvatus- ja koulutusalan ammattilaisilla on oikeus terveeseen rakennukseen ja puhtaaseen sisäilmaan, Kymäläinen sanoi.

Etelä-Karjalasta tukea saivat Ruokolahden päiväkoti 560 000 euroa, Rautjärven Simpeleen yhteiskoulu 250 000, Lappeenrannan Kesämäen koulu 120 000 sekä Taipalsaaren Metsäkylän päiväkoti 380 000.

– Taloudellisesti tiukkana aikana Etelä-Karjala sai varsin mittavat avustukset. Pelkästään Ruokolahden saama osuus on yli puoli prosenttia kuntaverosta, kertoi Kymäläinen.

– Olen tyytyväinen opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurun tekemään jakoon. On tärkeää saada nyt nämä Etelä-Karjalan kohteet valmiiksi, mutta selvästi tätä linjaa on syytä jatkaa. Tarvetta ja piileviä ongelmia on varmasti enemmän kuin nyt oli mahdollista tukea, sanoi ruokolahtelainen SDP:n kansanedustaja Suna Kymäläinen.

– Väheksyä ei voi myöskään tämän päätöksen taloutta elvyttävää vaikutusta. Onhan kaikkien hankkeiden hyväksyttyjen kustannusten summa lähes 270 000 miljoonaa euroa. Näin työllistyy moni kotimainen ammattirakentaja nopeasti, koska nämä urakat menevät toteutukseen lähes heti, Kymäläinen perusteli.