Team Sunasta päivää

Eduskuntavaalit 2011,Uutisvirta

Team Sunasta päivää

-Tiedottajan kynästä

Miksi Jukka Petteri Rippe Riikonen toimii Team Suna 2011 kirjoitustyöläisenä?

Asuessani 2000-luvun alkuvuosina Ruokolahdella ajauduin ensimmäisen kerran politiikkaan niinkin julkisesti kuin käymällä ehdokkaaksi kunnallisvaaleihin. Demariksi olen tunnustautunut toki jo aikaisemminkin, mutta puolueeseen liityin tuolloin Ruokolahden sosiaalidemokraattisen yhdistyksen kautta. Lyhyen kunnanvaltuutetun uran aikana kerkesin tutustua Sunaan, joka oli monissa paikallisissa asioissa kanssani samoilla linjoilla. Vaalityössä yhteinen tavoitteemme oli palloiluhalli Ruokolahdelle, joka tänä vuonna viimein Rasilaan koulukeskuksen kylkeen onkin nousemassa.

Kuultuani Sunan ehdokkkuusta eduskuntavaaleihin oli minulle aivan selvää kenen taustaryhmään tulisin näissä vaaleissa kuulumaan. Sunan mies Tomi Kymäläinen on vanha tuttuni paini-vuosiltani ja urheilutoimittajana on tullut seurattua miehen uraa muun muassa kaukalopalloilun SM-sarjassa Kikka -88 riveissä. Kymäläiset ovat aktiiveja myös minulle rakkaassa Ruokolahden Palloseurassa.

Urheilullinen Kymäläisen perhe harrastaa jalkapalloa, salibandya, painia, teatteria, lajeja jotka minullekin ovat kovin, kovin läheisiä ja rakkaita. Tässä lyhyesti syy ja taustoja alaotsikon kysymykseen.

Sunan vaalityössä on ollut tekemisen meininki ja urheilutausta kieltämättä näkyy koko tiiminkin toiminnassa. Kauden päätavoitteena on saavuttaa Sunalle paikka tulevassa eduskunnassa, kauteen valmistauduttiin tarkalla suunnitelmalla ja parhaillaan on menossa suoritusvaihe vaalikentällä. Vaalipäivä 17.4 on tämän turnauksen grande finale. Fiinaalipäivä, jolloin punnitaan tavoitteiden onnistuminen ja toiminta vaalikentällä.

Sunan kiertää vaalikenttiä parhaillaan ympäri Kaakkois-Suomea. Journalistin silmällä voin sanoa, että touhussa on selvää hypeä ja silkkaa hyvää meininkiä! Sunan tiimiläiset tekee antaumuksella pyyteetöntä vaalityötä ja Sunan itsensä ympärillä on aina ihmisiä, missä vaalikiertue ikinä on pysähtynytkin. Ja mikä tärkeintä, sanavalmis ehdokkaamme ei ole jäänyt sanattomaksi kriittisten kysymystenkään edessä.

Yhteiskunta on monella tapaa murroksessa ja muutkin kuin demarit ovat vaatimassa muutoksia. Demarina haen muutosvoimaa ennen kaikkea oman puolueen sisältä.

Suna on raikas tuulahdus pitkään politiikassa kikkailleiden järjestöjyrien seassa. Kokemusta on kuitenkin niin paljon ja etenkin Kymen piirin puheenjohtajuus on nostanut jo nyt hänet SDP:n valtakunnallisiin tekijöihin eli tämän ruokolahtelaisen perheen äidin ainoa oikea työpaikka kuuluu olla Arkadianmäellä.

Lauantaina Uutisvuoksen vaaliriehassa lauotaan Suna eduskuntaan! Pistetään verkot tötterölle ja muistetaan käydä sitten aikanaan äänestämässä.

Tsemppiä vaaleihin!

Imatrankoskella 31.3.2011

Team Suna 2011

Jukka Rippe Riikonen

tiedottaja, kirjoitustyöläinen