SDP:n Kymäläinen: Ylen toiminnan ja rahoituksen turvaaminen Suomen huoltovarmuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää

Ajankohtaista,Etusivu,Yleinen

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on erittäin pöyristynyt oppositiopuolueiden kokoomuksen ja perussuomalaisten ehdotuksista vaihtoehtobudjeteiksi, joissa molemmissa ehdotetaan merkittäviä leikkauksia Yleisradion rahoitukseen.

– On käsittämätöntä, miten oppositiossa tehdään politiikkaa Ylen kustannuksella. Yle hoitaa lakisääteisesti julkisen palvelun tehtäväänsä ja sillä on merkittävä rooli tiedonvälityksen turvaamisessa myös poikkeusoloissa. Erityisesti nykyisessä turvallisuustilanteessa onkin ensiarvoisen tärkeää, että emme poliittisilla päätöksillä heikennä Ylen toimintaedellytyksiä. Huoltovarmuuden näkökulmasta onkin käsittämätöntä, että oppositio lähtee leikkimään tällaisella asialla ja yrittää hakea sillä poliittisia irtopisteitä, Kymäläinen moittii.

Luotettava, riippumaton ja monipuolinen tiedonvälitys on yksi sananvapauden ja demokratian kulmakivistä. Tällaista tiedonvälitystä tarvitaan, jotta esimerkiksi ulkomailta peräisin olevalle informaatiovaikuttamiselle, disinformaatiolle ja valeuutisille ei jää sijaa.

– Näiden opposition populististen leikkausesitysten seurauksena etenkin Ylen alueellinen toiminta ja jopa 1000 toimittajan työpaikat vaarantuisivat. Huoltovarmuuden kannalta on olennaista, että Yle pystyy toimimaan myös alueellisten toimitusten kautta ja esimerkiksi palvelunestohyökkäyksen tai muun häiriötilanteen sattuessa tekemään radio- ja tv-lähetyksiä ympäri Suomen. Tätä ja muuta Ylen varautumistoimintaa emme voi tämänkaltaisilla avauksilla lähteä vaarantamaan. Meidän tulee turvata Ylen toiminnan edellytykset myös jatkossa, eikä pyrkiä horjuttamaan sen asemaa ja rahoituksen ennakoitavuutta tällaisilla avauksilla, Kymäläinen päättää.