SDP:n Kymäläinen: Valtionavustuksista tärkeää vauhditusta liikennehankkeille Etelä-Karjalassa

Ajankohtaista,Eduskuntavaalit 2023,Etusivu,Yleinen

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) ilahtui Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin jakamista valtionavustuksista, joista saatiin tärkeää rahoitusta myös Etelä-Karjalaan. Traficom tiedotti tänään myöntäneensä yhteensä 1,5 miljoonaa euroa valtionavustuksia liikkumisen ohjauksen ja liikenneturvallisuuden hankkeisiin sekä kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmiin eri puolille Suomea.

– Valtionavustukset ovat alueille ja kunnille tärkeitä, jotta saadaan liikkeelle pieniä, kestävää liikkumista sekä liikenneturvallisuutta edistäviä hankkeita. Siksi olenkin erittäin iloinen, että valtionavustusta Etelä-Karjalassa saivat liikkumisen ohjauksen kategoriassa Lappeenrannan kaupunki sekä kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmasta Imatran kaupunki ja Taipalsaaren kunta. Yhteensä nämä kolme hanketta saivat noin 90 000 euron avustukset. Avustuksilla tuetaan Lappeenrannassa tehtävää selvitystä liittyen kestävän liikkumisen ohjaamiseen infrahankkeiden aikana, Imatran kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmaa sekä Länsi-Saimaan kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmaa, Kymäläinen kertoo.

Traficomin jakamien valtionavustuksien tavoitteena on vaikuttaa ihmisten kulkutapavalintoihin, tukea kestävää liikkumista ja edistää paikallisen liikenneturvallisuustyön kehittymistä. Vuodelle 2023 avustuksia myönnettiin liikkumisen ohjauksen ja liikenneturvallisuuden hankkeisiin sekä kuntakohtaisiin kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmiin yhteensä 46 hankkeelle.

– Pidän tärkeänä, että valtio osaltaan tukee kuntien halua kehittää entistä parempia, kestävämpiä ja turvallisempia liikkumisen muotoja. Tämänkaltaiset hankkeet edistävät niin ihmisten hyvinvointia ja kansanterveyttä, ilmastotoimia kuin liikenneturvallisuuttakin, joten ne ovat meidän kaikkien etu, Kymäläinen päättää.