SDP:n Kymäläinen: Itärata etenee viimein

Ajankohtaista,Etusivu,Yleinen

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) iloitsee tänään julkaistusta talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätöksestä puoltaa uuden itäisen raideliikenneinvestoinnin edistämistä liikenne- ja viestintäministeriön esittämän Lentorata–Porvoo–Kouvola -raidelinjauksen pohjalta.

– Tämä on merkittävä voitto koko Itä-Suomelle ja lähtölaukaus sen elinvoiman edistämiselle. Itäradan vaikutusalueen maakunnilla on selkeä tahtotila hankkeen käynnistämiseksi. Itäradan vaikutusalueeseen kuuluu seitsemän maakuntaa, 16 kaupunkia, lähes kaksi miljoonaa ihmistä sekä 850 000 työpaikkaa, joten kyseessä on kiistatta merkittävä hanke, Kymäläinen toteaa.

Seuraavaksi liikenne- ja viestintäministeriö käynnistää talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätöksen mukaisesti neuvottelut kuntien kanssa Itärata-hankeyhtiön perustamisesta ja osapuolten rahoitusosuuksista samaan tapaan kuin meneteltiin Turun tunnin junan ja Suomi-radan yhteydessä.

– Itäradalla olisi merkittäviä vaikutuksia koko alueen talouskehityksen ja työllisyyden kannalta. Nopeammat junayhteydet näkyisivät paitsi henkilöliikenteessä ja matkustuksessa myös yritysten investointipäätöksissä. Hankkeen eteneminen on merkki siitä, että Itä-Suomea kehitetään tasaveroisesti Länsi-Suomen kanssa, Kymäläinen päättää.